De tweejaarlijkse Photokina is de grootste fotografiebeurs ter wereld. En daar is geen woord teveel mee gezegd. Het volledige beursgebouw in Keulen is afgehuurd voor dit spektakel, waar iedere fotografieliefhebber toch minstens één keer in zijn leven moet zijn geweest. Vrijwel alle grote fotografiefabrikanten zijn aanwezig en bouwen vandaag de boel op. Een kijkje achter de schermen.

Fotoverslag


De net aangekondigde Canon EOS 6D staat al klaar om flink betast te worden.


Geheimzinnigheid troef bij de stand van Panasonic. Het geheel is met witte doeken omgeven. We hebben een flauw vermoeden dat het om de nog niet officieel aangekondigde GH3 te doen is.


Naast apparatuur is er natuurlijk ook veel aandacht voor fotografie, zoals hier bij een expositie van de winnaars van een Canon-wedstrijd. Er moet nog wel even flink opgeruimd worden.


Bij Nikon was het rustig. De Japanners waren al zo goed als klaar met de gelikte stand, waar niet heel onverwacht de D600 flink wat aandacht krijgt.


Bij de stand van Lensbaby zijn de opbouwwerkzaakheden nog in volle gang.


Ondanks flink aandringen mochten we bij Sony niet naar binnen, waarop een klein handgemeen tussen de security en ondergetekende volgde. De uitgebreide stand-report volgt natuurlijk later alsnog.