Photokina 2006 (3): bling-bling versus retro

Redactie 442
De markt van hippe compactcamera's is er een van twee kampen, zo ontdekt WINMAG-redacteur Marcel Burger tijdens de derde publieksdag van Europa's grootste fotobeurs Photokina in Keulen: die van de retro-looks en die van bling-blinggadgets. Retro hoeft zeker niet ouderwets te zijn.

Audi's en Golfjes met zilverkleurige bling-bling rond de achterlichten, een opgeknapte stralende oude Volvo, maar voor het overgrote deel saaie, degelijke nobody's. De wereld op de parkeerterreinen buiten de elf, vaak dubbellaagse beurshallen van de Photokina is niet veel anders dan de ruim 230.000 vierkante meter binnen. Zo zijn de meeste compactcamera's in uitstraling en mogelijkheden deel van de grote brei, maar tussen het geweld van de aantallen zie je de trendys: met zilverkleurige, blinkende afwerking of met een jaren-70-look. En juist die zijn ook voor zakelijke gebruikers leuk om erbij te hebben, of mee te flaneren tijdens je business event.

Binnenzak
Canon stopt al enige tijd bling-blingelementen op zijn kleurrijke Ixus i-serie, zo ook op de nieuwe Ixus i7 Zoom: een in hoogte klein 7-megapixelcameraatje dat je gemakkelijk in de binnenzak stopt. In uiterlijk is het de zoveelste uit de serie, in prestaties heb je met video-opnamen in 30 beelden per seconde in 640 bij 480 beeldpunten of in de iso-waarde tot 1600 best een leuk apparaat. Maar behalve dat bling-bling op de buitenkant is de i7 verder eigenlijk best een saai doosje met een klein schermpje.

Creditcard
Neem dan de Casio Exilim S770: een helder, 2,8-inchbeeld-lcd (7,1 centimeter) gestopt op een chassis dat bijna oogt als een creditcard. Al is de 1,7 centimeter maximale dikte natuurlijk wel wat te veel voor de portemonnee. Dit is een echt flaneertoestel, dat zich – ondanks de kleine knopjes – best goed laat bedienen, daarin ondersteund door een heldere menu-indeling. Voor het met één hand fotograferen, zoals je met de Ixus i7 kunt, heb je echter te weinig grip.

afbeelding van Redactie
Door: DIGIFOTO Pro

DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van DIGIFOTO