Photography Extended in Museum Het Valkhof

EleniHoefsloot 2208
De tentoonstelling Photography Extended is van 15 juni tot 27 oktober 2013 te zien in Museum Het Valkhof in Nijmegen. Het museum toont fotografie van Nederlandse kunstenaars waarbij de fotograaf met een vooropgezet plan, vanuit een artistiek concept, zijn werk tot stand brengt.

Elf kunstenaars exposeren hun werk, onder andere Erwin Olaf, Ruud van Empel, Eelco Brand en Koen Hauser. Naast gevestigde namen is er ook plaats voor aanstormend talent. De foto's uit de tentoonstelling laten een gemanipuleerde of conceptuele werkelijkheid zien, de nadruk ligt op de fantasie en de illusie.


Foto © Jaap Scheeren

Terugblik

In een speciaal ingerichte ruimte besteedt de tentoonstelling ook aandacht aan een historische terugblik van enkele grote namen in de geënsceneerde fotografie in Nederland. Het toont de ontwikkeling van de fotografie met vooropgezet plan van het begin van de jaren tachtig tot nu.


Foto © Eva-Fiore Kavacovsky

Publicatie

Museum Het Valkhof verzorgt een gelijknamige publicatie met daarin informatie en afbeeldingen van de exposerende fotografen. De publicatie is te koop in de Museumwinkel voor 9,90 euro.

Museum Het Valkhof

Kijk voor meer informatie, de openingstijden en de routebeschrijving op de website van Museum Het Valkhof.


Foto © Eelco Brand


Foto © Sylvie Zijlmans

afbeelding van EleniHoefsloot

Eleni Hoefsloot | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Eleni

afbeelding van Kunstenaarsinitiatief Paraplufabriek

Op donderdag 20 juni om 20 uur, vindt er in de Paraplufabriek in Nijmegen een kunstenaarsgesprek plaats tussen Frank van de Schoor, conservator Museum Het Valkhof en Wilem van den Hoed. Dit in aansluiting op de expositie Photography Extended in Museum Het Valkhof.

entree 5 euro
aanmelden via editheikendal@kcg.nl

Paraplufabriek
Van Oldenbarneveltstraat 63a Nijmegen
www.exoplu.nl