PhaseOne XF 100MP samples - Zo groot is 100 megapixel

PhaseOne XF 100MP samples - Zo groot is 100 megapixel

Maarten Jacobi 2436
Hoewel de megapixelrace grotendeels voorbij lijkt, is het toch interessant om van de verschillende megapixelkanonnen even te kijken hoe groot de afbeeldingen nu daadwerkelijk zijn. Tijd voor een grafiek met de verschillende afmetingen en een PhaseOne XF 100MP sample, de huidige megapixelkoning.

Om een idee te krijgen hoe groot een 100 megapixelfoto is (11.608 bij 8.708 pixels) heeft Brianandcamera.com een grafiek gemaakt waarin verschillende afmetingen te zien zijn. Het begint bij de originele Canon EOS 5D, en loopt helemaal tot de XF 100MP.

Phase One 100MP
Voor een betere indruk kun je de grafiek ook in volle resolutie bekijken.

XF 100MP samples

Hoe gedetailleerd ziet zo'n 100-megapixelfoto er eigenlijk uit? Op de officiële website van PhaseOne is het mogelijk om verschillende XF 100MP samples te downloaden in raw-formaat. Met zo'n 100MB per foto zijn het zware bestanden om in te laden, maar ook heel indrukwekkend om te bekijken.

Phase One 100MP
Foto © Alexia Sinclair

Je kunt ze zelfs in een programma als Lightroom importeren, om zo te kijken hoe ver het dynamisch bereik van de foto gaat en hoe het zit met ruis bij weinig licht.

Natuurlijk is het ook een goede test om te kijken of je computer een 100-megapixelfoto aankan. Onderaan de XF 100MP pagina zijn de foto's als tiff-bestanden te downloaden. Vorige week werd de camera officieel aangekondigd.

afbeelding van Maarten Jacobi

Maarten Jacobi | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Maarten