Phase One brengt Capture Pro 9 uit

Phase One brengt Capture One Pro 9 uit

Thomas Kouveld 4484
PhaseOne brengt Capture Pro 9 uit. De nieuwe versie van de fotobewerkingsoftware is onder meer voorzien van een vernieuwde 'contrast engine' en nieuwe penselen. Ook is het gebruik van zoekwoorden sterk verbeterd, waardoor foto's makkelijker terug te vinden moeten zijn.

Camerafabrikant Phase One heeft het algoritme van de 'contrast engine' vernieuwd, waardoor kleuren, verzadiging en contrast beter te controleren zijn. Ook is het nieuwe pakket voorzien van een set penselen, 'luma curves' waarmee je het contrast aanpast zonder kleurverzadiging te beïnvloen en 'local curves' voor lokale aanpassingen.

Daarnaast zijn de zoekfuncties verbeterd. Het toevoegen van keywords en een library moeten ervoor zorgen dat je je verzameling foto's beter kunt organiseren. Meer informatie over Capture One Pro 9 en de nieuwe functionaliteiten kun je hier vinden.

Prijs en beschikbaarheid

Capture One Pro 9 is te koop via de website van Phase One en kost 279 euro. Fotografen die al gebruikmaken van Capture One Pro 8 kunnen hun versie upgraden voor 99 euro. Heb je Capture One Pro aangeschaft op of na 30 oktober 2015, dan kun je geheel gratis upgraden.

afbeelding van Thomas Kouveld

Thomas Kouveld | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Thomas

afbeelding van Roland van Os

Eigenaren van een SONY-camera zijn NOG goedkoper uit!!!!

Zie hier voor C1-V9:
https://www.phaseone.com/en/Online-Store/Sony-upgrades.aspx

C1-Pro8 naar C1-Pro9 for SONY: € 40,-- !!!!!

afbeelding van Wendy P

Vraagje, 'koop' je dit programma echt of is dat net als bij Lightroom dat je een 'abonnement' er op hebt?

afbeelding van Peter Van Engelandt

Je koop het echt, geen abonnement