Phase One 100MP camera beschikbaar – De XF 100MP

Phase One 100MP camera beschikbaar – De XF 100MP

Maarten Jacobi 9097
Camerabedrijf Phase One, dat bekend staat om het maken van digitale middenformaatcamera's, heeft nu de XF 100MP uitgebracht. Het gaat om een middenformaatcamera met een CMOS sensor van honderd megapixels. De Phase One 100MP camera kost ongeveer 45.000 euro.

De nieuwe Phase One mag dan wat kosten, maar heeft ook veel te bieden. Om te beginnen een CMOS-sensor van maar liefst honderd megapixels, die het bedrijf in samenwerking met Sony heeft ontwikkeld. Daarnaast is het mogelijk om 16-bit raw-bestanden te produceren, wat volgens Phase One een authentieker analoog gevoel geeft, met meer kleureninformatie.

Phase One

Phase One 100MP specificaties

De Phase One XF 100MP beschikt over een iso-waarde van 50 tot 12.800, waarbij Phase One aangeeft dat de ruisonderdrukking uitstekend werkt. Verder belooft de fabrikant een groot dynamisch bereik van 15 stops en een mogelijke sluitertijd tot zestig minuten.

In de onderstaande video zie je een voorbeeld van de mogelijkheden van de XF 100MP:

Voor meer informatie en specificaties kun je terecht op de officiële Phase One website. Eerder zagen we al dat Phase One Mamiya Digital Imaging overnam.

afbeelding van Maarten Jacobi

Maarten Jacobi | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Maarten

afbeelding van Anoniem

Mooi systeem, ik ken iemand die hem al heeft.

afbeelding van Anoniem

Mooi systeem, ik ken iemand die hem al heeft.