'Pentax fullframe-dslr kost tweeduizend euro'

Thomas Kouveld 3562
De fullframe-dslr van Pentax gaat waarschijnlijk tweeduizend euro kosten. De camera dook op bij La Tienda Pentaxeros, een Spaanse webwinkel die zich specialiseert in Pentax-camera's. Daar is het mogelijk om de camera vooruit te bestellen. Naar verwachting wordt het toestel in oktober 2015 geleverd.

De Spaanse webwinkel heeft, naast een eigen productpagina, een aparte website in het leven geroepen voor nieuws omtrent de Pentax fullframe-dslr. Via de webshop kun je de camera vooruit bestellen per e-mail. Het toestel kost volgens de webwinkel tweeduizend euro, het is ook mogelijk om een vooruitbetaling van achthonderd euro te doen. Volgens RiceHigh heeft La Tienda Pentaxeros goede banden met Pentax en is het daarom een betrouwbare bron.

Prototype

Sinds de aanwezigheid van een prototype op de CP+ weten we nog niet veel over de camera. Het enige dat zeker is, is dat de nieuwe Pentax een fullframe-sensor heeft en een crop-modus krijgt, zodat je ook gebruik kan maken van DA-objectieven, die zijn ontwikkeld voor camera's met cropfactor.

Geruchten

Wel wordt er druk gespeculeerd. Een lijst met mogelijke specificaties werd begin februari 2015 door Photorumors verspreid. Volgens het gerucht krijgt de nieuwe Pentax een fullframe 36-megapixelsensor zonder lowpass filter en maakt hij gebruik van Safox XI, het 27-puntsautofocussysteem. Ook zou de camera een kantelbaar 3.2-inch scherm hebben.

Een aantal van de 'gelekte' specificaties verwachten we zonder meer, zoals een pentaprismazoeker met honderd procent weergave en ingebouwde stabilisatie. De officiƫle specificaties worden waarschijnlijk in de lente of zomer bekendgemaakt.

afbeelding van Thomas Kouveld

Thomas Kouveld | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Thomas

afbeelding van Pro

Tweeduizend Euro.... onzin. Die webwinkel La Tienda Pentaxeros wil waarschijnlijk profiteren van mensen die echt niet kunnen wachten en zich willen 'voorinschrijven' voor levering tegen EUR 2000. Kassa ! Noem het 'Wat de gek ervoor geeft als iets nog niet op de markt is' ...