Pentax 645Z tethering nu mogelijk in Lightroom

Pentax 645Z tethering nu mogelijk in Lightroom

Maarten Jacobi 1690
Ricoh Imaging heeft vandaag een software plug-in vrijgegeven die Pentax 645Z tethering mogelijk maakt in Lightroom. Hiermee kunnen foto's vanaf de computer worden gemaakt die direct in Lightroom terechtkomen.

Voor de Pentax 645Z met middenformaat sensor was het tot voor kort niet mogelijk om direct via Lightroom bediend te worden. Met een speciale plug-in van Ricoh is dit nu wel mogelijk, en kunnen gebruikers van Lightroom de camera rechtstreeks besturen vanaf de computer.

Pentax 645Z tethering via Lightroom Mobile

De update is vooral gericht op het studiogebruik van de camera; de Pentax 645Z tethering maakt het mogelijk voor studiofotografen om gemakkelijker te werken vanaf de computer en direct de resultaten te bekijken.

Via de Lightroom Mobile app kunnen gebruikers vervolgens live meekijken en comments plaatsen of de foto's aanpassen. Ook kunnen er presets worden ingesteld, die direct worden toegepast.

De software-plugin is nu te downloaden op de Ricoh Imaging website.

afbeelding van Maarten Jacobi

Maarten Jacobi | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Maarten

afbeelding van maartensvs

Gebruiken de tethering dagelijks in de Plantentuin van Meise om een deel van het Herbarium te digitaliseren. Het is zeer jammer dat de camera niet te bedienen valt vanuit Lightroom om diafragma of sluitertijd ISO te veranderen dit moet gedaan worden door Image transmitter 2 en zeer onhandig als de twee programma's open staan. Image Transmitter 2 moet afgesloten worden anders geeft Lightroom soms problemen. De connectie naar de camera valt ook wel eens uit en moeten de stroom van de camera halen om hem te recetten.