Patagonië als droomwereld

Patagonië als droomwereld

Bart Remmers 1 1467
Je waant je direct in een droomwereld wanneer je het portfolio van landschapsfotograaf Andy Lee bekijkt. Sommige foto's hebben meer weg van een verre planeet of fantasiewereld dan een bestaand landschap.

De meest recente trip bracht fotograaf Andy Lee naar Chili. In het Zuid-Amerikaanse land schoot hij de meest prachtige beelden van het daar in volle glorie aanwezige natuurschoon.

Opvallend aan de nieuwe serie is dat Lee de toonzetting wat lichter houdt. Zo was zijn werk van het IJslandse landschap een stuk donkerder in vergelijking met de Chileense reeks van beelden. De titel: 'Patagonia Dreaming'.

Andesgebergte

Patagonië is een zeer dunbevolkte regio in het uiterste zuiden van Zuid-Amerika. Het gebied staat bekend om de uitgestrekte woestijnen en graslanden. Letterlijk en figuurlijk hoogtepunt is het Andesgebergte dat steeds weer boven het landschap uitsteekt.

Het merendeel van Lee zijn foto's richten zich op de respect inboezemende bergen, afgewisseld met adembenemende wolkenformaties en bijna sprookjesachtig licht.

Meer zien van de Britse fotograaf? Check zijn site met daarop nog veel meer prachtig werk. Zelf landschappen fotograferen? Bekijk de tips van Maarten Corbijn.

afbeelding van Bart Remmers 1
Door: Bart Remmers

Bart Remmers | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Bart