Paris Photo PhotoBook Awards 2015 in Huis Marseille

Paris Photo PhotoBook Awards 2015 in Huis Marseille

Thomas Kouveld 1010
Op 16 en 17 januari 2016 kun je in Huis Marseille de PhotoBook Awards bezoeken. De beste fotoboeken van het jaar krijgen tijdens deze wedstrijd een prijs in verschillende categorieën. De winnaars zijn in november bekendgemaakt, alle genomineerde boeken zijn te bekijken in Huis Marseille.

De tentoonstelling van de PhotoBook Awards 2015 is onderdeel van een tweedaags evenement met de naam 'Look a book!'. Centraal staat de vraag 'wat is de waarde van een fotoboekenprijs?'. Fotografen, uitgevers en ontwerpers zullen over deze vraag discussieren.

Ook is er een grote fotoboekenmarkt en de mogelijkheid tot portfolioreviews.

PhotoBook Awards

Het initiatief van de PhotoBook Awards ligt bij Paris Photo en Aperture Foundation. Sinds 2012 reiken zij jaarlijks prijzen uit voor de beste fotoboeken. De PhotoBook Awards vieren de manier waarop een boek het narratief van de foto kan doorzetten.

Winnaars Photobook Awards 2015

De winnaars van de PhotoBook Awards 2015 werden in november 2015 bekendgemaakt. De grote winnaar was Daniel Mayrit met zijn boek 'You haven't seen their faces'. Het boek draait om de gezichten van de machtigste mensen in Londen. Mayrit won tienduizend dollar met zijn winnende boek.

Andere winnaars zijn:

Data

Datum: zaterdag 16 en zondag 17 januari 2016
Locatie: Huis Marseille, Keizersgracht 401, 1016 EK Amsterdam

afbeelding van Thomas Kouveld

Thomas Kouveld | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Thomas