Panorama's vol toeristen – Bijzonder fotoproject door Meghan Krauss

Panorama's vol toeristen – Bijzonder fotoproject door Meghan Krauss

Maarten Jacobi 1631
Bussen vol toeristen die van het ene uitzichtpunt naar het andere rijden zijn een bekend fenomeen. Voor Meghan Krauss was dit een aanleiding om bijzondere panoramafoto's te maken. Niet van de natuur, maar juist van toeristen die de natuur fotograferen.

Krauss bracht een bezoek aan het Naff National Park in Canada om de bijzondere panoramafoto's te maken. In de foto's zijn soms tot bijna 200 toeristen te zien die foto's maken van zichzelf, de natuur of anderen.

Door eerst een panoramafoto te maken van de omgeving met enkele toeristen, voegt ze later uit andere individuele foto's zorgvuldig extra toeristen toe die met fotografie bezig zijn.

Panorama's vol toeristen geen kritiek op 'fototoerisme'

Volgens de fotografe is het niet de bedoeling om kritiek te leveren op de toeristen die foto's maken; ze is zelf immers ook ter plekke aan het fotograferen en voegt altijd zichzelf toe aan de panorama's.

Wel wil Krauss mensen bewust maken van de vraag of het nodig is om allemaal massaal hetzelfde te fotograferen. Meer foto's in hoge resolutie zijn op haar website te bekijken.


Foto's © Meghan Krauss

afbeelding van Maarten Jacobi

Maarten Jacobi | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Maarten

afbeelding van Pim Geerts

LOL! Als ze wil, kan ik wel wat poserende aziaten aan haar archief toevoegen :-) Op vakantie in Cambodja staan ze overal om-de-beurt voor om zodoende bewijs vast te leggen voor de thuisblijvers. Vreselijk irritant als je het monument in zijn volle glorie op de plaat wil zetten.