Panasonic Lumix GF8 aangekondigd

Panasonic Lumix GF8 aangekondigd

Maarten Jacobi 1542
Panasonic kondigt twee weken voor CP+ in Japan de Panasonic Lumix GF8 aan. De camera is de opvolger van de GF7 en lijkt er in alle opzichten sterk op.

Waar andere cameramerken wachten tot CP+, is Panasonic er vroeg bij dit jaar. Het bedrijf heeft dit weekend de Panasonic GF8 aangekondigd, de opvolger van de GF7.

De camera beschikt over een 16 megapixel Micro Four Thirds-sensor en heeft een groot 3-inch aanraakscherm, dat 180 graden gedraaid kan worden voor selfies. De camera is dan ook gericht op de amateurfotograaf die graag foto's van zichzelf maakt.

Panasonic GF8 selfiecamera

Opvallend is dat Panasonic er niet voor kiest om 4K-video toe te voegen aan de camera, wat een flinke verbetering ten opzichte van de GF7 zou betekenen.

Net zoals de Panasonic Lumix GF7, heeft de GF8 mogelijkheden om de foto's in de camera licht na te bewerken: zo kunnen de tanden witter worden gemaakt, de huid wat zachter en kun je jezelf 'dunner' maken. Via wifi zijn de beelden rechtstreeks naar je telefoon te sturen, om meteen op social media te delen.

Panasonic Nederland heeft laten weten dat de camera niet in Nederland beschikbaar zal zijn, gezien de geringe verbeteringen ten opzichte van de Panasonic Lumix GF7.

afbeelding van Maarten Jacobi

Maarten Jacobi | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Maarten