Panasonic DMC-CM10 aangekondigd - Een 'communication camera'

Panasonic DMC-CM10 aangekondigd - Een 'communication camera'

Maarten Jacobi 885
De Panasonic DCM-CM10 is officieel aangekondigd, een nieuwe 'communication camera'. Het toestel wordt de opvolger van de bestaande DMC-CM1, een telefooncamera, en is bedoeld voor de Japanse markt. Met de DMC-CM10 kan niet gebeld worden.

Nadat Panasonic twee jaar geleden de Panasonic DMC-CM1 introduceerde, komt het bedrijf nu met een tweede model, de Panasonic DMC-CM10. De CM1 kende al indrukwekkende specificaties, zoals een quadcore Snapdragon 801-processor, 4K video (15fps), een 1-inch-sensor en de mogelijkheid om raw-foto's te produceren. Dezelfde functies vinden we terug in het nieuwe model, met als voornaamste verschil dat je er niet mee kunt bellen.

Panasonic DMC-CM10 kan niet bellen

Het feit dat je niet met de camera kunt bellen verkleint de markt, wat mogelijk een reden is voor Panasonic om het toestel voorlopig alleen in Japan uit te brengen. Ook het objectief van de cameratelefoon is nog steeds dezelfde als die op de CM1: een lichtsterk 28mm Leica DC Elmarit f/2.8-objectief.  Er zijn inmiddels al enkele productfoto's beschikbaar, die je hieronder kunt bekijken:


Foto's via digicame-info.com

afbeelding van Maarten Jacobi

Maarten Jacobi | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Maarten