NatGeoFoto gelanceerd – opvolger van National Geographic FotoCommunity

Opvolger van National Geographic FotoCommunity heet NatGeoFoto

Maarten Jacobi 2225
National Geographic lanceert NatGeoFoto, een nieuw fotografieplatform dat het oudere National Geographic FotoCommunity moet vervangen. Het platform richt zich voornamelijk op natuurfotografie, waarbij National Geographic de fotografen wil inspireren om 'de pracht, veelzijdigheid en kwetsbaarheid van onze planeet vast te leggen vanuit nieuwe perspectieven'.

Om dit vorm te geven komen er maandelijkse thema-opdrachten. Bij elke thema-opdracht komen er professionele tips en aanwijzingen op de website. Het thema voor november is inmiddels bekend, dat is namelijk 'Het spel van het weer'.

Winnende foto's

De foto's die zijn ingestuurd door de community worden door een professionele jury beoordeeld, maar ook door de community zelf. Winnaars maken kans om met hun foto te worden opgenomen in de jaarlijkse NatGeo scheurkalender. Ook worden de winnende foto's mogelijk gepubliceerd in het magazine.

De huidige thema-opdracht loopt tot 30 november 2015, waarna er een nieuwe opdracht beschikbaar zal zijn. Voor meer informatie kun je terecht op de NatGeoFoto-website.

afbeelding van Maarten Jacobi

Maarten Jacobi | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Maarten

afbeelding van woutervroom

Op zich best leuk, ware het niet dat je al je fotorechten afstaat als je mee doet. Het is zelfs maar de vraag of je naam vermeld wordt...
Valt me erg tegen van National Geographic, van hen had ik een beter fotobeleid verwacht.

afbeelding van Ronald Pol

Ik had mij al geregistreerd mag geen foto geupload. Ik zag in de voorwaarden dat je de rechten eeuwig (geen grap) afstaat voor desbetreffende foto. Absurd natuurlijk!