'Opvolger Fujifilm X100T krijgt zelfde sensor als X-Pro2'

Thomas Kouveld 2893
Fujifilm rust de opvolger van de X100T vermoedelijk uit met dezelfde X-Trans III-sensor als de aankomende X-Pro2. Dat stelt een nieuwe bron van geruchtensite FujiRumors. Over de sensor zelf is nog weinig bekend, het zou gaan om een 24-megapixel bsi-sensor van het aps-c-formaat.

Het nieuwe gerucht gaat in tegen eerdere bronnen, die claimden dat de opvolger van de Fujifilm X100T een fullframe-sensor zou krijgen om de concurrentie aan te gaan met met camera's als de Leica Q en Sony RX1.

Nieuwe sensor

In maart 2015 gaf Fujifilm zelf aan te werken aan een sensor voor de X-serie met 4K-filmfunctie en meer megapixels dan de huidige X-Trans II-sensor. Volgens geruchten gaat het om een 24-megapixel bsi-sensor met fasedetectie-sensoren over het gehele kader. Daarnaast wil de fabrikant op videogebied een flinke slag gaan slaan, mede door de toevoeging van een nieuwe EXR III-beeldprocessor.

In dit vroege stadium is er echter nog weinig duidelijkheid over wat een eventuele Fujifilm X200 precies gaat brengen. Het bedrijf heeft zelf nog niets naar buiten gebracht, dus we houden nog een flinke slag om de arm. Ook is het nog niet duidelijk wanneer de Fujifilm X-Pro2 verschijnt. Volgens geruchten wordt het nieuwe topmodel eind 2015 aangekondigd.

afbeelding van Thomas Kouveld

Thomas Kouveld | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Thomas