Oprema zoekt crowdfunding voor legendarische Biotar 58 lens

Mark IJsendoorn 481
Na de klassieke Biotar 75mm weer tot leven te hebben gewekt, is Oprema nu hetzelfde van plan met het ‘kleine broertje’ van het objectief: de Biotar 58.

Oprema zoekt crowdfunding voor hun vernieuwde Biotar 58 op Indiegogo, waar ze met $71.000 inmiddels al meer dan 140 procent van hun streefbedrag hebben binnengehaald. Als Oprema de lens inderdaad in productie brengt zal het de enige lens ter wereld zijn met een diafragma met 17 lamellen.

Biotar 58

‘We willen zijn subtiliteit, zijn prachtige vermogen om licht en kleuren op te vangen, en zijn legendarische centrale focus en de enige echte Biotar bokeh,’ zegt Oprema over de lens. ‘We willen een waardige opvolger maken en tegelijkertijd de elegantie van het originele ontwerp behouden.’

Het hoge aantal lamellen is mogelijk omdat de lens volledig manueel is. Autofocus-lenzen hebben minder lamellen om het aantal bewegende delen te verminderen. Als je enthousiast wordt en het project wilt steunen, kun je voor $949 een van de lenzen krijgen zodra ze worden geproduceerd. De uiteindelijke prijs zal waarschijnlijk twee maal zo hoog zijn.

afbeelding van Mark IJsendoorn

Mark IJsendoorn | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Mark