Oorlogsfotograaf Lynsey Addario in Nederland voor nieuw boek 'Dit is wat ik doe'

Oorlogsfotograaf Lynsey Addario te gast bij Eva Jinek voor nieuw boek 'Dit is wat ik doe'

Maarten Jacobi 2475
De oorlogsfotograaf Lynsey Addario was 9 februari te gast bij Eva Jinek ter promotie van haar nieuwe boek 'Dit is wat ik doe' (It's What I Do'). In het boek vertelt ze over haar boeiende maar gevaarlijke leven als oorlogsfotograaf.

In het teken van haar nieuwe boek 'Dit is wat ik doe' was de bekende oorlogsfotograaf Lynsey Addario gisteravond te gast bij Eva Jinek. Ze praatte daar over haar heftige leven als oorlogsfotografe, waarbij ze in ging op haar ontvoeringen en bijnadoodervaringen in het Midden Oosten. In haar boek beschrijft ze hoe het is om als fotojournaliste in oorlogsgebieden te werken. De uitzending is nu online te bekijken op NPO Gemist (vanaf 19:47).

Ze is dan ook in veel conflictgebieden geweest en was al actief in het Midden Oosten vóór de aanslagen op 11 september 2001. Zo deed ze verslag in Darfur, Libië, Afghanistan, Gaza en zelfs Sierra Leone. In haar carriëre is ze tot twee keer toe ontvoerd (in Libië en Irak), en heeft ze meerdere bijnadoodervaringen gehad.

Ook heeft ze voor niet de minste opdrachtgevers gewerkt; het rijtje bestaat onder andere uit Time Magazine, National Geographic en de New York Times. Inmiddels zijn ook de filmrechten van het boek verkocht aan niemand minder dan Steven Spielberg, waarbij actrice Jennifer Lawrence de rol van Addario zal spelen. Addario geeft aan dat ze nog niet heeft gesproken met de actrice, maar zal dat binnenkort gaan doen.

Lynsey Addario in Nederland

Op 9 februari wasLinsey Addario in Nederland en gaf ze naast het interview bij Jinek ook een lezing in het teken van haar nieuwe boek, georganiseerd door National Geographic, Pakhuis de Zwijger en DuPho.

De lezing werd gehouden in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Kijk op de website van Addario voor meer foto's en informatie over het boek.


Foto's © Lynsey Addario

 

afbeelding van Maarten Jacobi

Maarten Jacobi | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Maarten