Onderwaterfotografie met haaien - Benjamin von Wong's Shark Shepherds

Onderwaterfotografie met haaien - Benjamin von Wong's Shark Shepherd

Thomas Kouveld 1248
De Chinees-Canadese fotograaf Benjamin Von Wong richt zich met zijn project Shark Shepherd op onderwaterfotografie met haaien. De surrealistische foto's lijken met Photoshop te zijn gemaakt, maar niets is minder waar. Het model in de foto's bevond zich werkelijk tussen de haaien.

Met de serie Shark Shepherd wil Benjamin Von Wong aandacht vragen voor het behoud van haaien. Op zijn blog schrijft hij dat haaien een onnodig slecht imago hebben en nodeloos worden geslacht, om als soep te eindigen.

De fotograaf wil laten zien dat haaien mooie dieren zijn en dat ze uitstekend kunnen bestaan naast de mens.

Onderwaterfotografie met haaien

Gewaagde onderwaterfotografie met haaien

In de typische surrealistische foto's van Von Wong lijkt vaak flink gephotoshopt te zijn, maar dit is schijn. De fotograaf creëert zijn foto's op locatie en als een model op de bodem van de oceaan lijkt te staan, is dat ook zo.

Om de foto's te maken, vertrok hij naar de Fiji eilanden, die bekendstaan als uitstekende locatie voor het bewonderen van haaien. Het was nog niet gemakkelijk om een duikteam te vinden dat wilde meewerken, schrijft Von Wong. Veel duikwinkels betwijfelden of het mogelijk zou zijn en durfden het risico niet aan om een model onder water vast te binden terwijl er haaien rondzwemmen.

Uiteindelijk lukte het toch om een ervaren team samen te stellen en kon de shoot doorgaan.

Onderwaterfotografie met haaien

Uitdagingen

De shoot bleek lastig: naast de uidagingen van een onderwatershoot met model, had het team slechts twee uur per dag waarin de haaien actief zouden zijn en de lichtomstandigheden naar wens. Uitdeindelijk heeft het team in totaal zes uur gewacht op de perfecte momenten, met de bijzondere serie Shark Shepherd tot gevolg.

Zoals gebruikelijk, laat Von Wong graag zien hoe hij te werk gaat en wat de gedachte achter zijn series is. Ook voor de onderwaterfotografie met haaien maakte hij een uitgebreide achter-de-schermen-video.

 

 

Foto's © Benjamin Von Wong

Benjamin Von Wong

Fotograaf Benjamin Von Wong staat bekend om zijn creatieve uitspattingen en spannende onderwaterseries. Eerder schreven wij over zijn portretfotografie in de storm en superhelden op een wolkenkrabber.

afbeelding van Thomas Kouveld

Thomas Kouveld | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Thomas