Olympus toont eerste winstgevende kwartaalcijfers in zes jaar

Olympus toont eerste winstgevende kwartaalcijfers in zes jaar

Maarten Jacobi 967
Het heeft zes lange jaren geduurd, maar Olympus maakt eindelijk weer winst. Dat laten de laatste kwartaalcijfers van de afgelopen periode zien. Hoewel het Japanse bedrijf van een daling spreekt wat betreft de verkoop van compactcamera's, boekt het bedrijf op alle andere terreinen winst ten opzichte van het vorige kwartaal.

De verkoop van Olympus camera's is in de periode april tot september 2015 flink gestegen. Zo zien we dat de verkoop van Olympus systeemcamera's is gestegen met 22 procent en de algemene verkoop met 21 procent. Dit is deels te danken aan de uitstekende verkoop van bijvoorbeeld de Olympus OM-D en PEN camera's.

Verkoop compactcamera's daalt

De verkoop van compactcamera's is gedaald met elf procent. Dit is normaal en komt bij veel fabrikanten voor; het valt te verklaren door de mateloze populariteit van smartphone-camera's. In totaal steeg de camera-verkoop van Olympus met tien en de algehele verkoop van Olympusproducten met twaalf procent.

Voor een overzicht van alle kwartaalcijfers heeft Olympus een PDF vrijgegeven. Eerder zagen we al dat sommige verkoopcijfers van Canon in het derde kwartaal juist tegenvielen.

afbeelding van Maarten Jacobi

Maarten Jacobi | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Maarten