Olympus registreert OM-D E-M10 Mark II

Thomas Kouveld 1563
Waarschijnlijk komt Olympus binnenkort met een opvolger van de OM-D E-M10, het instapmodel in de spiegelloze OM-D-serie. De fabrikant heeft de modelnaam geregistreerd bij de Indonesische autoriteit voor post en communicatie.

Zoals in mei 2015 bij de Ricoh GR II het geval was, is de informatie beperkt tot een modelnummer en categorie. De vermelding werd gespot door Digicame, op de Japanse website verwacht men dat de nieuwe camera binnen enkele maanden zal worden aangekondigd. De Ricoh GR II werd binnen een maand na de registratie officieel geïntroduceerd, dus het kan snel gaan.

Olympus OM-D E-M10

De huidige Olympus OM-D E-M10 is uitgerust met dezelfde 16-megapixelsensor als de duurdere E-M5, de TruePic VII-beeldprocessor van de E-M1 en 3-assige beeldstabilisatie. Daarmee zette Olympus in 2014 een geavanceerde instapper in de markt. Welke verbeteringen de OM-D E-M10 Mark II precies zal brengen is nog niet bekend.

Olympus zomeractie

De huidige OM-D E-M10 is momenteel voordelig aan te schaffen tijdens de zomeractie van Olympus. Je krijgt honderd euro korting op de aanschaf, als je je oude camera inruilt. Deze actie loopt nog tot en met 31 augustus 2015.

afbeelding van Thomas Kouveld

Thomas Kouveld | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Thomas