Om mee te mogen doen met de Photo Academy Award moet je in het laatste jaar van je fotografieopleiding zitten, of het afgelopen jaar afgestudeerd zijn. 149 Jonge fotografen van twintig verschillende fotografieopleidingen durfden het aan hun foto's in te zenden voor de prijs. In totaal zijn er zestig nominaties uitgedeeld in diverse categorieen. Acht fotografen kregen twee nominaties, vier gaan er met drie nominaties naar huis. Serge Maes en Sanne De Wilde hebben elk maar liefst vijf nominaties achter hun naam staan.

Leonie Linotte
Foto © Leonie Linotte, Gerrit Rietveld Academie Amsterdam

De nominaties en de uiteindelijke winnaars worden bepaald door een dertienkoppige jury onder leiding van Lars Boering, directeur van de FotografenFederatie. Op 13 september 2012 zullen zij in het Fotomuseum in Den Haag bekendmaken wie de prijswinnaars zijn.

Lieve Geuns
Foto © Lieve Geuns, Media en Design Academie Genk

Hoofdprijs

Er zijn diverse prijzen te winnen: per categorie, een publieksprijs en een algemeen winnaar. Deze over-all winnaar gaat er vandoor met een geldprijs van 2500 euro en, net als Inge van Iersel vorig jaar, een publicatie in DIGIFOTO Pro. De winnaar van de publieksprijs krijgt een Carl Zeiss-objectief van importeur Transcontinenta.

Prijsuitreiking Photo Academy Award 2012

  • Datum: donderdag 13 september 2012
  • Aanvang: 18.00 uur
  • Expositie: 8 september t/m 7 oktober 2012
  • Locatie: Fotomuseum Den Haag, Stadhouderslaan 43, 2517 HV Den Haag
  • Entree: gratis toegang 

TPAA logo