Nokia Ozo aangekondigd – Eerste Nokia vr-camera

Nokia Ozo aangekondigd – Eerste Nokia vr-camera

Maarten Jacobi 1519
Nokia heeft de Ozo-camera aangekondigd, een Nokia vr-camera met acht gesynchroniseerde sluiters en acht microfoons, die allemaal tegelijk in 360 graden stereoscopische video en ruimtelijke audio opnemen. Ook is het mogelijk om vrijwel direct na het filmen de opnames terug te kijken.

Virtual reality komt steeds dichterbij en we zien dat steeds meer bedrijven er veel in investeren. Zo zagen we een aantal weken terug dat camerabedrijf Lytro met virtual reality bezig is, en dat er ook een IndieGogo project gaande is voor en vr-camera voor de consument.

Opvallend aan de Ozo van Nokia, is dat het ook geluid opneemt op acht verschillende plekken. Als er dan in de video een hard geluid achter je plaatsvindt, kun je je omdraaien en komt het geluid ineens van voren op je af. Dit zou kunnen helpen bij de immersie van de gebruiker; je zit er letterlijk middenin.


Foto © Emily Berl

Nokia vr gericht op professionele filmmakers

De Nokia Ozo is gericht op de professionele filmmakers, die nu ook bezig zijn met de productie van virtual reality content. Een belangrijke toevoeging van de Ozo is de gemakkelijke nabewerking.

Regisseurs kunnen vrijwel direct na het filmen de beelden terugzien in een samengevoegde vorm, zodat meteen duidelijk is of alles goed is gegaan tijdens het filmen. Ook voor journalistiek werk zou de Nokia Ozo zich goed lenen, juist vanwege deze snelle nabewerking van de beelden; de beelden kunnen hierdoor snel gepubliceerd worden.

Prijs en beschikbaarheid

Informatie over de prijs en beschikbaarheid van de Nokia Ozo is nog niet bekend. Hou de officiële website in de gaten voor meer informatie.

afbeelding van Maarten Jacobi

Maarten Jacobi | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Maarten