Nikon roept 1 Nikkor VR 10-30mm f/3.5-5.6 terug

Thomas Kouveld 11307
Nikon erkent een probleem met het VR 10-30mm f/3.5-5.6-objectief voor de Nikon 1-serie. Het objectief communiceert soms niet goed met de camera. Daarom worden eigenaren opgeroepen om hun objectief kosteloos te laten repareren.

Dat maakt Nikon bekend op haar website. Het probleem met het 1 Nikkor VR 10-30mm f/3.5-5.6-objectief kan zich voordoen na veelvuldig gebruik van de zoomfunctie of langdurig gebruik in het algemeen. De communicatie tussen objectief en camera kan dan falen, wat leidt tot foutmeldingen en het niet of incorrect werken van de lens.

Eigenaren kunnen hun objectief gratis laten repareren bij een Nikon Service Centre. Ook is het mogelijk om het objectief op te sturen via een retourformulier. Nikon geeft aan dat Service Centres doorgaans een tot twee weken de tijd hebben om de reparaties uit te voeren.

Heeft het objectief een zwarte stip zoals op de foto, dan is het probleem reeds verholpen. Ook komt het euvel niet voor bij de Nikon 1 Nikkor VR 10-30mm f/3.5-5.6 PD-ZOOM.

afbeelding van Thomas Kouveld

Thomas Kouveld | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Thomas

afbeelding van B.Goosen

Geachte Nikon
Het is heel jammer dat ik hier over nooit eerder heb gehoord. Nu doet mijn objectief het ook niet meer!!!!!
Ik ben geweldige reis aan het maken 6 eilanden in Griekenland
Na 2 dagen deed mijn camera dus niets meer !!
Het afgelopen jaar mijn camera maar weinig gebruikt door privé omstandigheden,
Ik betreur ten zeerste dat ik geen persoonlijk bericht gekregen dat dit voorkomt bij de Nikon 1
Na mijn vakantie neem ik gelijk contact op met Nikon!!
Zal verder foto's met me telefoon moeten maken wat me zeer aan me hart gaat
Vriendelijke groeten uit Griekenland

afbeelding van B. Bird

Heb hetzelfde probleem. We zijn een reis aan het maken in Curacao. De tweede dag stopt de lens er mee. Inderdaad jammer dat er geen persoonlijk bericht van Nikon over is geweest. We missen nu mooie foto's en moeten noodgedwongen overschakelen op de fotofunctie van de telefoon.

afbeelding van Saskia

Ik heb nu ook hetzelfde probleem, camera doet niks meer, terwijl ik nu zwanger ben en mooie foto's voor en van de kleine wil maken.
Ik heb hier ook niet eerder van gehoord.
Kunnen we deze nog steeds kosteloos laten repareren??
Graag een reactie hierop!!

afbeelding van M.B

ja wordt kosteloos vervangen is mijn ervaring. Heb hem net terug gekregen.

afbeelding van Gretha Smit-de Jong

Ook hier tijdens het fotograferen in Bretange zegt het toestel doe het zelf maar. Stond op een klif had bijna het toestel naar beneden gegooid. Slechte service van Nikon om dit niet beter te communiceren. En wat nu???

afbeelding van Gretha Smit-de Jong

Ook hier tijdens het fotograferen in Bretange zegt het toestel doe het zelf maar. Stond op een klif had bijna het toestel naar beneden gegooid. Slechte service van Nikon om dit niet beter te communiceren. En wat nu???

afbeelding van Emmy L.

Ook ik heb problemen, uiteraard ook tijdens de vakantie want dan gebruik je het toestel toch het meest. Wat bij mij werkt is de lens dicht laten, de camera bovenop aanzetten en pas als het schermpje verschijnt de lens opendraaien. Inzoomen lukt niet altijd, maar ik kan in ieder geval foto's maken!

afbeelding van M.B

Mijn camera deed het ook niet meer tijdens de vakantie in Italië, afgelopen zomer. Nu mijn camera ingeleverd en het objectief is netjes vervangen!

afbeelding van Adri Seidel

we zijn op vakantie in Colombia en ook hier na 2 dagen hetzelfde probleem. Wordt hier niet erg blij van.
Nikon wordt voor mij helemaal Nik(s)on :-((

afbeelding van Ruud H

Had al een tweede VR10-30 objectief gekocht en deze vertoont na circa 1 jaar gebruik precies dezelfde foutmelding.

afbeelding van Hedy van den Bos

Ben vandaag teruggekomen van vakantie in Zuid-Afrika en de laatste 3 dagen kreeg ik opeens te zien op mijn display dat de objectief niet goed communiceert met de camera. En dat terwijl ik net op Cape Point stond zonder telefoon, gelaagdheden foto's. Heel erg jammer :-(( Hopelijk wordt dit euvel nog gratis verholpen.