De meest opvallende vernieuwing aan de NikonCoolpix P7100 is het kantbare display van drie inch. Grote concurent Canon G12 had al een kantelbaar scherm. Bij dit toestel kun je het scherm ook om zijn eigen as draaien, dat kan bij de P7100 niet. De camera is opgebouwd rond dezelfde 1/1,7-inch 10-megapixelsensor als de Nikon P7000 en deelt ook veel mogelijkheden met zijn voorganger.

Toch zijn er ook een aantal andere verbeteringen doorgevoerd, zo belooft Nikon dat de Coolpix P7100 een snellere beeldverwerking heeft dan zijn voorganger. Dat is fijn, want het gebrek aan snelheid was een vaak gehoorde klacht bij de P7000.Nikon P7100

Brandpunten

Op de behuizing zien we een nieuwe draaiknop aan de voorzijde. Hier kun je onder andere het zoomgeheugen mee aanspreken. In dit zoomgeheugen kun je tot zeven brandpuntsafstanden bewaren en daar snel tussen schakelen. Volgens Nikon zou dit bijna hetzelfde gevoel moeten geven als werken met prime-objectieven.

7,1x zoomobjectief

De Nikon P7100 heeft als grootste troef zijn 7,1x zoomobjectief. Deze bied met 28-200mm kleinbeeldequivalent een groter bereik dan zijn belangrijkste concurenten. Volgens Nikon kunnen we van het Nikkor-objectief uitstekende resultaten verwachten.

Compact voor gevorderden

Net als zijn voorganger kan de P7100 ook in raw-kwaliteit fotograferen. Samen met de optische zoeker en de uitgebreide handmatige instelmogelijkheden moet het toestel vooral de gevorderde fotograaf aanspreken.

Nikon verwacht dan ook dat de P7100 een populaire camera zal worden voor spiegelreflex-achtig gebruik, maar dan gecombineerd met een betere mobiliteit. De camera is vanaf 22 september te koop en krijgt een adviesprijs mee van 549 euro.

Nikon P7100

Testfoto's en video's

Nikon heeft op haar Amerikaanse website een aantal testfoto's en een video gepubliceerd. De foto's zijn in volledige resolutie te downloaden. Het testfilmpje is verkleind. Onderstaande video is het officiele promotiefilmpje voor de Coolpix P7100.