Nikon lanceert website over astrofotografie

Nikon lanceert website over astrofotografie

Thomas Kouveld 2123
Nikon heeft een nieuwe website gelanceerd voor liefhebbers van astrofotografie. De website, genaamd 'Step into the world of astrophotography with a Nikon camera', geeft advies over apparatuur en bespreekt populaire technieken voor astrofotografie.

De Nikon-website is gericht op hobbyfotografen die meer willen leren over astrofotografie. Naast informatie over welke apparatuur je kunt gebruiken voor deze tak van sport, geeft de website informatie over instellingen en omgang met bijvoorbeeld statieven en telescopen.


Foto © Tsuyoshi Watanabe

Camera's en objectieven

Uiteraard staan Nikon-camera's en objectieven centraal. Vooral de Nikon D810A, Nikon 1 J5 en Coolpix P900 zijn volgens de website bij uitstek geschikt voor astrofotografie. Aan de hand van veel beeldmateriaal krijgt de bezoeker te zien waartoe de apparatuur allemaal in staat is.


Foto © Toshio Ushiyama

Tutorials

Verder kun je op de website terecht voor stap-voor-stap-uitleg over astrofotografie. Een van de eerste artikelen op de website legt de basis uit, van weersomstandigheden tot het correct neerzetten van je statief. Andere pagina's gaan dieper in op bijvoorbeeld star trails.

afbeelding van Thomas Kouveld

Thomas Kouveld | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Thomas