Nikon lanceert nieuwe Nikkor.com-website

Thomas Kouveld 1565
Nikon heeft een nieuwe website gelanceerd voor de Nikkor-objectieven. Nikkor.com biedt vooral achtergrondinformatie. Je kunt je onder andere verdiepen in de techniek en filosofie achter de Nikkor-objectieven. De website wordt de komende tijd uitgebreid.

De website biedt een podium voor allerhande artikelen en Nikkor-weetjes. Naast objectieven met een interessante geschiedenis, zoals het eerste Nikon-objectief in de ruimte, komt bijvoorbeeld filosofie aan bod. Twee Nikkor-ontwerpers bespreken hun persoonlijke filosofie en ervaring met het maken van objectieven. Kortom, veel leesmateriaal voor geïnteresseerden in Nikon, de Nikkor-objectieven en fotografie in het algemeen.

Eyes of Nikon

Interessante toevoegingen zijn Eyes of Nikon en de Motion Gallery. Via Eyes of Nikon kun je een indruk krijgen van de foto's die gemaakt zijn met de verschillende Nikkor-objectieven. Per objectief wordt een foto getoond met uitleg van de fotograaf en zijn of haar mening over het objectief. In de Motion Gallery vind je films gemaakt met Nikon-objectieven en -camera's.

Naslagwerk

Verwacht op Nikkor.com niet de laatste nieuwtjes. De website is bedoeld als naslagwerk van de geschiedenis van de fabrikant en de objectieven. Er staan op het moment van schrijven een aantal artikelen online. Andere artikelen hebben voorlopig de status 'coming soon' en zullen dus later volgen.

afbeelding van Thomas Kouveld

Thomas Kouveld | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Thomas