Nikon komt met ViewNX-i en ViewNX-Movie Editor

Julian 4929
Nikon brengt op 17 maart twee nieuwe softwareprogramma's uit. ViewNX-i is de opvolger van View NX2 en belooft betere integratie met Capture NX-D. Het pakket wordt gebundeld met Nikon ViewNX-Movie Editor, voor het bewerken van video's.

Nikon ViewNX-i moet fungeren als een 'intuïtief beeldbewerkingscentrum'. Vanuit de software kun je foto's en films bekijken, sorteren, bewerken en archiveren. Dit kon al met Nikon View NX2, maar dat programma werkte niet goed samen met Capture NX-D. Zo konden de bewerkingen die in dat programma gemaakt werden niet getoond worden in View NX2.

Met Nikon ViewNX-i wordt dat probeem opgelost. Het nieuwe programma ondersteunt de 'sidecar files' van Capture NX-D, zodat de aanpassingen aan de raw-bestanden zichtbaar zijn in het fotobeheerprogramma.

Daarnaast is de interface van het programma op de schop gegaan en krijgt het pakket meer functies. Zo is er een kaart-module waar foto's met gps-gegevens op worden weergegeven. Daarnaast belooft Nikon betere sociale integratie. Je kunt foto's direct naar sociale netwerken uploaden en vanuit ViewNX-i bijhouden hoeveel 'likes' je scoort.

Nikon ViewNX-Movie Editor

Nikon View NX2 beschikte al over de mogelijkheid om filmpjes te bewerken. Die functionaliteit wordt bij ViewNX-i in een apart programma gegoten. Deze Nikon ViewNX-Movie Editor wordt gebundeld met ViewNX-i.

Vanaf 17 maart is Nikon ViewNX-i gratis te downloaden. Er komen versies voor Windows en Mac OS X.

Nikon ViewNX-i