Nikon D4S en D750 krijgen ondersteuning voor hdmi-recorders

Nikon D4S en D750 krijgen ondersteuning voor hdmi-recorders

Thomas Kouveld 1386
Nikon brengt updates uit voor de D4S en D750. Beide toestellen krijgen extra opties bij het gebruik van een externe recorder, daarnaast worden er flink wat bugfixes uitgevoerd. Vooral de D750 wordt aangepakt, al gaat het vooral om problemen die in zeldzame omstandigheden voorkomen.

In april 2015 kondigde Nikon de komst van de firmware-updates al aan, ze zijn nu te downloaden. De nieuwe ondersteuning voor externe hdmi-recorders is terug te vinden via het hdmi-item in het menu van de camera's.

Recorders die gebruikmaken van het Atomos Open Protocol komen worden ondersteund. Eenmaal aangesloten, kun je de functie activeren en het starten en stoppen van de opname op de recorder vanaf de camera regelen.

Nikon D750 firmware-versie 1.10

Nikon lost daarnaast een aantal problemen op. Zo had de Nikon D750 last van ruis in de eerste seconden van audio-opnamen tijdens het filmen via live view. Ook werkte de hdr-functie niet altijd even betrouwbaar. Opvallend is dat Nikon aangeeft dat het scherpstelpunt soms niet juist werd weergegeven op het scherm.

Eigenaren van de D750 kunnen hier de update naar firmware-versie 1.10 downloaden en installeren. Hier vind je ook de volledige lijst van wijzigingen.

Nikon D4S firmware-versie 1.30

De professionele Nikon D4S wordt minder hard aangepakt. Zo krijgt ook de D4S een bugfix voor ruis in audio, maar het gaat vooral om het verhelpen van fouten die in zeldzame gevallen voorkomen.

De update naar firmware-versie 1.30 en uitleg over de aanpassingen kun je hier vinden.

afbeelding van Thomas Kouveld

Thomas Kouveld | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Thomas