Bij het persbericht dat wij van Nikon kregen zitten enkel twee kleine plaatjes, verdere technische details over het objectief ontbreken. Het enige wat Nikon kwijt wil is dat het objectief zal beschikken over VR-optische stabilisatie, niet echt een verassing.

Nikon 800mm f/5.6

Prototype

Op het Open Golf Championship op de Royal Lytham & St. Annes Golf Club in Lancashire, dat van 19 tot en met 22 juli 2012 duurt, zal Nikon een prototype aan proffotografen tonen. Het grote publiek kan volgens Nikon op de Photokina in september kennis maken met de nieuwe supertele. Ze vermelden niet of het dan zal gaan om een protoype of een productie-exemplaar.

Te laat voor sportzomer

Hoe dan ook lijkt Nikon net te laat voor het tweede deel van de sportzomer, al hebben we het vermoeden dat een select groepje fotografen op de Olympische Zomerspelen in Londen al met het objectief in de weer zullen gaan. Over een adviesprijs is nog niets bekend, reken op een flink gepeperd prijskaartje. Voor de vergelijking, Canon's EF 800mm f/5.6L IS USM kost ruim dertienduizend euro.