Nikon actiecamera KeyMission 360 aangekondigd – 4K 360 graden camera

Nikon actiecamera KeyMission 360 aangekondigd – 4K 360 graden camera

Maarten Jacobi 4983
Tijdens CES 2016 heeft Nikon haar toetreden tot de actiecamera's aangekondigd. De KeyMission 360 is de eerste Nikon actiecamera en biedt een 360 graden perspectief met een 4K videofunctie.

Er gingen al eerder geruchten dat Nikon bezig zou gaan met actiecamera's, die zijn nu bevestigd. De eerste Nikon actiecamera is de KeyMission 360. De camera is waterdicht, schokbestendig en kan tegen extreme temperaturen.

De Nikon actiecamera beschikt over een elektronische vibratiereductie, die de camera stabiliseert tijdens het filmen. De camera filmt met een resolutie van 4K in 360 graden.

Nikon actiecamera KeyMission 360

Nikon actiecamera Keymission 360 - Concurrentie

Nikon gaat de concurrentie aan met onder andere GoPro, die beschikt over het overgrote merendeel van de actiecamera markt. Vooral met de 360 graden video onderscheidt Nikon zich van bijvoorbeeld GoPro en actiecamera's van Sony.

Nikon actiecamera KeyMission 360

Prijzen en beschikbaarheid

De KeyMission 360 wordt nog dit voorjaar uitgebracht, inclusief diverse accessoires. De prijs is nog niet bekend. Het model is op dit moment op CES 2016 te testen, de eerste beelden (gemaakt met een prototpye) zijn hieronder te bekijken. Meer informatie vind je op de officiële website.

afbeelding van Maarten Jacobi

Maarten Jacobi | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Maarten