Nieuwe tentoonstellingen in Gemeentemuseum Den Haag

Nieuwe tentoonstellingen in Gemeentemuseum Den Haag

Maarten Jacobi 1263
Gemeentemuseum Den Haag heeft de tentoonstellingsagenda voor de huidige en komende periode bekendgemaakt. Wat fotografie betreft zien we onder andere de tentoonstelling 'Boeren avonturen op het land', werk van Robin de Puy en de interdisciplinaire expositie 'Because I Hate Technology' van de New Yorkse kunstenaar Jason Akira Somma.

Om te beginnen is er vanaf 5 december de tentoonstelling 'Boeren avonturen op het land' te bezichtigen, die een historisch overzicht geeft van 250 foto's, gemaakt door tachtig verschillende fotografen. Van bekende namen uit het verleden als Adriaan Boer, Henri Berssenbrugge en Ed van der Elsken, tot moderne fotografen als Bert Teunissen, Dirk Kome en Hans van der Meer nemen deel aan de expositie.

Het werk laat veel Nederlandse culturele identiteit zien en geeft een beeld van het alledaagse plattelandsleven in Nederland. Denk hierbij aan een stilleven, portretten van boeren, Friese paarden, romantische landschappen en meer.

Interactief werk van Somma

Een andere interessante expositie is die van de Amerikaanse kunstenaar Jason Akira Somma. In zijn interdisciplinaire expositie 'Because I Hate Technology' speelt hij met de grenzen van verschillende media, technologie, wetenschap, performance en dans.

Zo kunnen bezoekers zijn werk veranderen door er een interactie mee aan te gaan. Somma omschrijft zijn werk met de term 'hacken' als hij praat over de de LCD-installaties (foto boven dit artikel), waarbij hij vervormde en gemanipuleerde LCD-beelden toont. Somma's 'video-impressionisme' is momenteel in GEM te bezichtigen.

Robin de Puy

Ook boeiend is het werk van fotograaf Robin de Puy, die tevens genomineerd is voor de Harry Penningsprijs. Haar werk zal vanaf 19 maart tot en met 26 juni 2016 te zien zijn in het gemeentemuseum Den Haag.

Voor meer informatie kun je uiteraard terecht op de officiƫle website van Gemeentemuseum Den Haag.

afbeelding van Maarten Jacobi

Maarten Jacobi | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Maarten