Vanguard heeft een nieuw logo, als onderdeel van een nieuwe visuele identiteit. Dat wordt je op de Photokina duidelijk gemaakt met grote logo's en afbeeldingen. Daar blijft het echter niet bij, want het merk presenteert ook een nieuwe lijn statieven als een grote nieuwe fototas.

Vanguard
Het oude logo van Vanguard werd vervangen door een fris en modern nieuw logo.

Quovio 41

Om met die laatste te beginnen, de nieuwe Quovio 41 is een grote tas met ruimte voor veel fotoapparatuur. Ook een laptop of tablet kun je in deze tas kwijt. Er zijn veel handige kleine vakjes en zakjes voor los grut zoals geheugenkaarten en lensdoppen. Aan de boven- of zijkant kun je een statief kwijt, filmers zullen het clipje waarmee je een koptelefoon aan de tas kunt hangen kunnen waarderen. Het vrij in te delen cameracompartiment is bovendien groot genoeg voor semi-professionele filmcamera's.

Vanguard Quovio
Met de Quovio 41 richt Vanguard zich niet alleen op fotografen maar ook op filmers.

Abeo Plus

Vanguard's nieuwe Abeo Plus statievenlijn maakt de Albeo-statieven nog eenvoudiger en veelzijdiger in gebruik. Gebleven zijn de druk- in plaats van trekknoppen, waarmee je de hoek van de poten kunt aanpassen. Daarnaast kun je nu ook de middenkolom met een hendel verstellen. Bij de normale Abeo's doe je dit met een draaiknop.

De poten zijn standaard voorzien van rubberen doppen, die je kunt verwijderen om spikes tevoorschijn te toveren. Verder worden er extra grote rubberen voeten meegeleverd voor gebruik op sneeuw of mul zand. Je kunt de nieuwe Abeo Plus-statieven krijgen in drie formaten (283, 323 en 363) met zowel aluminium (AT) als carbon (CT) buizen. Ook zijn er sets met of zonder statiefkop.

Vangaurd Abeo
De nieuwe Vanguard Abeo Plus-statieven zijn zowel met als zonder statiefkop verkrijgbaar.