Nieuwe Synology DiskStation DS716+ biedt betrouwbare en efficiënte opslag

Nieuwe Synology DiskStation DS716+ biedt betrouwbare en efficiënte opslag

Maarten Jacobi 2193
Als professionele fotograaf zit je al snel met enorm veel raw-bestanden, die je toch ergens moet laten. Hiervoor zijn tal van oplossingen, waaronder bijvoorbeeld een eigen NAS-server. Zo is er net de nieuwe Synology DiskStation DS716+ aangekondigd, een 2-bay-NAS-server met een quadcore-processor, die bedoeld is voor de professionele fotograaf en MKB-ondernemers.

Allereerst zijn de specs van de NAS-server indrukwekkend; met 2GB RAM, twee Gigabit lan-poorten en een 1,6ghz quadcore-processor die AES-NI-encryptie ondersteunt, kun je al je foto's makkelijk en veilig opslaan. Met de snelheid lijkt het ook goed te zitten; bestanden lezen gaat volgens Synology met een snelheid van 223Mb/s en schrijven kan tot 137Mb/s. Met deze snelheden zou de server zelfs makkelijk ter plekke video kunnen transcoderen van H.264 4K naar een resolutie van 1080p.

Web-album van alle foto's

Een belangrijke functie van de Synology NAS-server is de Photo Station, die van alle foto's (inclusief raw-bestanden) automatisch een overzichtelijk web-album kan maken. Dit zorgt ervoor dat je overal en altijd bij je foto's kunt, en er heel gemakkelijk doorheen kunt bladeren op locatie.

De beschikbaarheid in de browser geldt overigens voor alle multimedia, ook muziek- en videobestanden. Daarbij is het handig dat de opslagruimte makkelijk uitgebreid kan worden met meerdere harde schijven zodat je niet tegen een limiet aanloopt.

Prijzen en beschikbaarheid

De Synology DiskStation DS716+ is nu verkrijgbaar voor de adviesprijs van 471,90 euro inclusief btw. Voor meer informatie kun je terecht op de Synology website.

afbeelding van Maarten Jacobi

Maarten Jacobi | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Maarten