Nieuwe Star Wars film op Kodak gefilmd – Kodak in 2016 weer winstgevend

Nieuwe Star Wars film op Kodak gefilmd – Kodak in 2016 weer winstgevend

Maarten Jacobi 1381
De nieuwe Star Wars film 'The Force Awakens' is op Kodakfilm vastgelegd. Nadat het bedrijf bijna failliet ging in 2013 hebben een aantal bedrijven in Hollywood toegezegd dat ze film bij Kodak zullen afnemen. Hierdoor is het bedrijf gered en zal mogelijk in 2016 weer de eerste winstgevende resultaten zal laten zien.

Het was even spannend in 2013 of Kodak het nog wel zou redden. Veel filmmakers zijn overgestapt op digitale vormen van filmen, waardoor het niet meer nodig is om op analoge 35mm-film op te nemen.

Kodak verloor honderd miljoen dollar per jaar

Hierdoor liep Kodak meer dan honderd miljoen dollar per jaar mis, waardoor het bedrijf failliet dreigde te gaan. Nu onder andere regisseur J.J. Abrams een grote bestelling deed door de nieuwe Star Wars film op 65mm-formaat te filmen, heeft het bedrijf weer veel inkomsten terug en speelt het bedrijf in 2015 quitte.

Traditionele esthetica

Volgens Kodak is vooral het esthetische effect van de traditionele film aantrekkelijk voor filmmakers. Het bedrijf stelt dat traditionele film natuurlijker is om naar te kijken.

Benieuwd naar de nieuwe Star Wars film? Eerder zagen we al verschillende acteurs op de cover van Time Magazine.

afbeelding van Maarten Jacobi

Maarten Jacobi | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Maarten

afbeelding van Pim Geerts

Heerlijk.
Er wordt nog veel op film geschoten om deze reden. Tof hoor. Hopelijk houden ze nog lang hun hoofd boven water. (lees: kan ik door blijven schieten op 120 rol 400TX)