Nieuwe Meyer-Optik-Görlitz Trimagon 95mm f/2.6 aangekondigd

Nieuwe Meyer-Optik-Görlitz Trimagon 95mm f/2.6 aangekondigd

Maarten Jacobi 1770
Af en toe komt er een aankondiging voor een objectief uit onbekende hoek. Zo kondigt Meyer-Optik Görlitz de Trimagon 95mm f/2.6 aan, die beschikbaar zal zijn voor de Canon-, Nikon-, Fuji X-, Sony-E-, MFT-, M42- and Leica M-lensvattingen.

De Trimagon lijkt niet over autofocus te beschikken en ook een prijs is nog niet bekend. Wel heeft Meyer-Optik-Görlitz een aantal specificaties gepubliceerd op haar website. Zo bestaat het objectief uit slechts drie elementen in drie groepen en gebruikt het 15 ronde lamellen om een zachte 'bokeh' te creëeren. Het objectief is dan ook bedoeld voor portretfotografie.

Hoewel Meyer-Optik-Görlitz schrijft over 'scherpe beelden', getuigen de voorbeeldafbeeldingen hier niet van, zoals hieronder is te zien:


Foto © Alexander Heinrichs

Prijs en beschikbaarheid

De Trimagon 95mm f/2.6 zal vanaf de lente van 2016 beschikbaar zijn. Hoewel er nog geen adviesprijs bekend is, zal het objectief waarschijnlijk niet goedkoop zijn. Voor meer specificaties en informatie kun je terecht op de website van Meyer-Optik-Görlitz.

afbeelding van Maarten Jacobi

Maarten Jacobi | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Maarten

afbeelding van Jaco van Lith

Dus het startsein om weer echte ambachtelijke fotografie te gaan bedrijven; net als vroeger. Zonder autofocus en photo shop is er echt wel fotografie. Alles op bariet, terug de doka in.