Nieuwe Manfrotto LED lampen aangekondigd

Nieuwe Manfrotto LED lampen aangekondigd

Maarten Jacobi 959
Camera-accessoiresbedrijf Manfrotto heeft drie nieuwe LED lampen aangekondigd. De lampen zijn ontworpen voor (semi-)professionals en kunnen op de camera worden bevestigd via de hot shoe. Het gaat om de CROMA2, SPECTRA2 en MICROPRO2.

De nieuwe panelen gebruiken Litepanels en zouden volgens Manfrotto voor egalere belichting zorgen, die tevens efficiënter is bij het fotograferen en filmen.

De kleurtemperatuur van het licht en kunnen in het geval de van MICROPRO2 niet worden aangepast, bij de CROMA 2 kun je via een draaiknop tussen de 3100K en 5600K de kleurtemperatuur van het licht instellen.

Manfrotto LED lampen

Verder lijken de twee panelen sterk op elkaar; de CROMA 2 heeft een maximum lichtsterkte van 900lux en de MICROPRO2 kan tot 940lux.

De SPECTRA 2 heeft een maximum van 650lux en is bedoeld voor daglicht. Ook is deze lamp een stuk kleiner dan de andere twee en heeft een adviesprijs van 219.99 dollar.

De MICROPRO2  is verkrijgbaar voor 349.99 dollar en de CROMA2 voor 418,99 dollar. De Nederlandse adviesprijzen zijn nog niet bekend.

Kijk voor meer informatie over de Manfrotto LED lampen op de officiële website.

afbeelding van Maarten Jacobi

Maarten Jacobi | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Maarten