Nieuwe Kodak Super 8 camera in de maak

Nieuwe Kodak Super 8 camera in de maak

Maarten Jacobi 1016
Tijdens CES heeft Kodak haar plannen bekendgemaakt om een nieuwe Kodak Super 8 camera te maken. De camera zou een combinatie moeten bieden van analoge film, zoals we die kennen van de oude Super 8, en nieuwe digitale hulpmiddelen, zoals een lcd-scherm om te zien wat we filmen.

Het bedrijf is onlangs nog gered van een faillissement door meerdere grote Hollywoodstudio's, die hebben toegezegd om meerdere grote titels (waaronder Star Wars) op Kodak te filmen.

Nieuwe Kodak Super 8 deels digitaal

De nieuwe Kodak Super 8 camera is bedoeld om jonge filmmakers het gevoel te geven van het oude Hollywood, ook grote regisseurs als Steven Spielberg zijn ooit zo begonnen.

Hoewel de camera analoog opneemt, maakt de nieuwe Kodak Super 8 wel gebruik van digitale hulpmiddelen, zoals een lcd-scherm om op te kijken tijdens het filmen.

De nieuwe Kodak Super 8 camera is naar verwachting vanaf eind 2016 beschikbaar en hij gaat tussen de 400 en 700 dollar kosten. De ontwikkelingskosten van een volgeschoten film zullen zo'n vijftig euro bedragen, waarbij je naar de film ook een digitale versie krijgt. Mogelijk komt er in 2017 een goedkopere versie, gericht op een breder publiek.

afbeelding van Maarten Jacobi

Maarten Jacobi | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Maarten