Nieuwe IMX318 sensor voor smartphones – 22.5 megapixels en 4K video

Nieuwe IMX318 sensor voor smartphones – 22.5 megapixels en 4K video

Maarten Jacobi 1392
Sony stelt binnenkort de IMX318 beschikbaar voor smartphones, een aanzienlijk verbeterde 1/2.6-inch CMOS-sensor. Met de IMX318 is het mogelijk om gemakkelijk 4K-video op te nemen terwijl je tegelijk foto's van 22.5 megapixels kunt maken. Ook heeft de sensor een verbeterde autofocus.

De nieuwe IMX318 sensor zou wel eens een grote vooruitgang kunnen betekenen voor veel aankomende smartphones, die vanaf de beschikbaarheid van deze sensor 4K-video bieden en foto's maken van 22.5 megapixels.

Een belangrijke nieuwe toevoeging is de elektronische drie-assige beeldstabilisatie op de sensor, die vooral voor betere video moet zorgen. Het stabilisatiesysteem gebruikt hierbij onder andere de 'gyrometer' van de telefoon. Hieronder is een video te zien de nieuwe beeldstabiisatie:

IMX318 sensor autofocus

Ook het autofocussysteem is met deze sensor flink verbeterd, volgens Sony is het nieuwe HybridAF-systeem in staat om binnen 0.03 seconde (en 0.017 seconde tijdens het filmen) scherp te stellen. Hieronder zie je de snelle autofocus in actie:

Vanaf mei 2016 is de nieuwe sensor beschikbaar voor smartphoneproducenten. Eerder zagen we al dat Samsung waarschijnlijk voor minder megapixels zal kiezen in de aankomende Galaxy-telefoon en mogelijk een iets grotere 1/2-inch sensor.

afbeelding van Maarten Jacobi

Maarten Jacobi | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Maarten