Nieuwe high-res 'aardopkomst' foto van Nasa

Nieuwe high-res 'aardopkomst' foto van Nasa

Maarten Jacobi 1142
De Lunar Reconnaissance Orbitor (LRO) heeft een foto gemaakt van de 'aardopkomst' vanaf de maan, met het rotslandschap van de maan in de voorgrond. De foto is in hoge resolutie op de website van Nasa te bekijken.

Normaal maakt LRO alleen foto's van het maanoppervlak, terwijl het onbemande ruimteschip tot twaalf keer per dag een 'aardopkomst' meemaakt. De foto is gemaakt op 12 oktober 2015, en laat vooral de Sahara woestijn zien van Afrika, met een gedeelte van Zuid-Amerika en het Midden Oosten.


Foto © Nasa

Aardopkomst is een samenvoeging van foto's

De foto is gemaakt van meerdere aan elkaar geplakte deelfoto's die gemaakt zijn terwijl de LRO met zo'n 5700 km per uur, op z'n kant, over het maanoppervlak vloog.

De foto's zijn gemaakt in eerste instantie gemaakt in zwart-wit, en speciaal ingekleurd met de informatie uit eerdere foto's met een minder hoge resolutie. Bekijk de nieuwe 'aardopkomst' in volledige resolutie op de officiële NASA-website. Eerder zagen we ook al nieuwe foto's van Jupiter en een bijzondere animatie van klassieke ruimtefoto's.

afbeelding van Maarten Jacobi

Maarten Jacobi | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Maarten