Nieuwe Fujifilm X objectieven aangekondigd door HandeVision

Nieuwe Fujifilm X objectieven aangekondigd door HandeVision

Maarten Jacobi 1178
Er zijn een aantal belangrijke Fujifilm X objectieven aangekondigd door het bedrijf HandeVision. De zogeheten IBERIT objectieven zijn stuk voor stuk lichtsterk en hebben een brandpuntafstand van 24, 35, 75 en 90mm.

De nieuw Fujifilm X objectieven zijn vanaf begin volgend jaar verkrijgbaar en hebben verschillende prijzen, die allemaal nog onder de 700 dollar uitkomen. Hoewel er al tal van Fujinon objectieven beschikbaar zijn met een vergelijkbaar brandpuntafstand, kan vooral de grote diafragma-opening van f/2.4 een belangrijk pluspunt zijn voor veel mensen.

Fujifilm X objectieven door derde partijen

Eerder al bewees Samyang dat er goede objectieven door derde partijen kunnen worden gemaakt voor compacte systeemcamera's van Fujifilm. Het is nog even afwachten hoe de nieuwe HandeVision IBERIT objectieven zullen presteren, zowel optisch als in de verkoop.

Hieronder is een afbeelding te zien met de verschillende specificaties van de nieuwe HandeVision IBERIT objectieven:

Meer informatie vind je op de HandeVision website.

afbeelding van Maarten Jacobi

Maarten Jacobi | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Maarten

afbeelding van Vries007

Ik heb begrepen dat er ook 5 emount objectieven aankomen van Handevision, zelfde prijsklassen (van SAR)

afbeelding van Anoniem

Daarover gesproken. Wat een grote lensopening die 2.4 :P Even gezocht naar Handevision en zie het volgende staan: 40mm f/0.85 Lens Dat is toch wel iets groter ;-) http://www.photographyreview.com/reviews/fastest-lens-world-handevision-...