Nieuwe Canon systeemcamera op komst?

Nieuwe Canon systeemcamera op komst?

Maarten Jacobi 1630
Volgens geruchtensite Canonrumors zal het niet lang meer duren voordat er een geheel nieuwe Canon systeemcamera wordt aangekondigd.

De website kreeg van een anonieme bron te horen dat Canon 'de wereld zal verrassen' met een aantal grote aankondigingen de komende maand.

Canon systeemcamera.

Hierbij houden we rekening dat de Canon EOS-1D X II hoogstwaarschijnlijk wordt aangekondigd, maar er is dus ook ruimte voor een aangename verrassing. Als er daadwerkelijk een goede nieuwe Canon systeemcamera wordt aangekondigd, dan is dat een belangrijke stap voor de systeemcamera-industrie.

Een systeemcamera van Canon zou namelijk de populariteit van de 'mirrorless' camera's enorm omhoog kunnen trekken. Meer informatie weten we mogelijk begin februari of tijdens de CP+ eind februari.

afbeelding van Maarten Jacobi

Maarten Jacobi | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Maarten

afbeelding van RHboks

de benaming systeemcamera blijft een beetje raar deze aanduidng was altijd bedoeld voor camera's met verwisselbaar optiek, matglas, zoeker, achterwand en motorische aandrijving. De benaming mirrorless blijft ook vreemd want de aloude meetzoeker camera en compacts zijn ook mirrorless. EVF camera met verwisselbaar optiek zou beter passen alhoewel niet eens elke zogenaamde systeemcamera een EVG heeft. Kijk wel naar spanning uit wat Canon doet, het wordt opboksen tegen Fuji en Sony daar Nikon op dit moment geen plannen heeft behalve dan de 1 serie die een geheel ander segment van de markt bedient zoals ook de kleine 3/4 van Panasonic en Olympus. Het zal moeten gaan om een 24x36 systeem (zoals Leica en Sony) of mogelijk als ultieme verassing een grotere sensor. De markt vraagt om 24x36 camera's en gezonde concurentie leid altijd tot prijsdaling en innovatie . Mogelijk is het aanleiding voor Nikon en Pentax ook in deze markt te stappen en wie weet komt Olympus ook wel met een systeem naast 3/4 we gaan een spannende tijd tegemoet.