Nieuw Samsung patent - Verwisselbare objectieven voor smartphones?

Nieuw Samsung patent - Verwisselbare objectieven voor smartphones?

Maarten Jacobi 872
Het is een bekend fenomeen dat grote elektronicabedrijven als Samsung allerlei patenten aanvragen, waar niet altijd wat mee gedaan wordt. Toch zijn de laatste patenten erg interessant; Samsung heeft via het KIPRIS een patent aangevraagd voor een smartphone met een aparte cameramodule, die verwisselbaar zou zijn.

De verwisselbare module maakt het mogelijk om er verschillende objectieven op smartphone de te zetten. In hetzelfde patent is ook een zoomfunctie beschreven, en een flinterdun ontwerp, waarbij verschillende modules kunnen worden verwisseld of toegevoegd.

Samsung verwisselbare objectieven

Zou dit mogelijk een toekomstbeeld zijn van Samsung camera's, waarbij we verschillende objectieven mee kunnen nemen om ter plekke te verwisselen?

De patenten zijn aangevraagd bij het KIPRIS, ofwel Korea Intellectual Property Rights Information Service. In ditzelfde archief waren eerder de patenten opgenomen voor de Samsung Galaxy K Zoom, die in 2014 verscheen.

Eerder zagen we ook al het nieuws dat Samsung wil inzetten op grotere, lichtsterke sensoren voor in haar smartphones. Het is de vraag of en wanneer we deze verwisselbare modules kunnen verwachten.

afbeelding van Maarten Jacobi

Maarten Jacobi | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Maarten