Naar welke camera kijk je het meeste uit in 2016? (Poll)

Naar welke camera kijk je het meeste uit in 2016? (Poll)

Maarten Jacobi 2075
Op het gebied van de digitale fotografie zien we dagelijks heel veel interessante ontwikkelingen. Nieuwe modellen, objectieven, tentoonstellingen, firmware-updates en innovatieve uitvindingen komen voorbij. Maar wat is onze mening hierover? In DIGIFOTO Praat mee zijn we benieuwd naar jouw mening over de laatste ontwikkelingen!

Het nieuwe jaar staat voor de deur, en daarmee ook veel nieuwe camera's! Deze week willen we dan ook graag van je weten wat dé camera is waar jij naar uitkijkt in 2016. Is het een nieuwe Sony A7? De Nikon D5? Of toch een 360-graden camera voor erbij? Je kunt je stem uitbrengen in de onderstaande poll en een reactie achterlaten in de comments.

Naar welke camera kijk je het meeste uit in 2016?

Volgende week bespreken we de uitslag van de poll en de verschillende reacties! Vorige week kon je nog je stem uitbrengen op de vraag wanneer fotografie als kunst gezien kan worden. De uitslag van die poll is inmiddels besproken.

afbeelding van Maarten Jacobi

Maarten Jacobi | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Maarten

afbeelding van Pim Geerts

Als ik iets moet kiezen de EOS 5dm4... Niet dat ik hem nodig denk te hebben in 2016, maar tegen de tijd dat m'n mk3 / mk2 aan vervanging toe is (2017?) is ie wellicht weer flink in prijs gedaald :-D.
Ontwikkelingen boeien me eigenlijk nooit heel erg, ik verdiep me er pas in wanneer ik weer aan wat nieuws toe ben.

afbeelding van Ton Niessing

Evolutie de Samsung NX2

afbeelding van Ton Niessing

Bij de DSLR zijn alle nieuwe modellen helaas nog steeds gerelateerd een de techniek van de Analoge spiegel reflex (1936). De spiegel heeft de volgende nadelen, Geluid, trillingen, vervuiling, stroomverbruik, afwijkende AF (back en frontfocus) en beperking in de snelheid. Daarom is de nieuwste CSC de nieuwe generatie camera's! Daarom is investeren in een DSLR geen vooruitgang maar terug uitgang van de fotografie. Ruim 11 jaar ervaring met het cleanen van DSLR camera's alle modellen, Chipclean.