Naar deze camera kijken jullie het meeste uit in 2016

Naar deze camera kijken jullie het meeste uit in 2016

Maarten Jacobi 1207
Het wordt een druk jaar, met allerlei interessante nieuwe camera's! Wij vroegen naar welke camera jullie het meeste uitkijken in 2016. In dit artikel bespreken we de resultaten van de poll.

Omdat er amper op gestemd is, bespreken we ze kort in het begin. De Light L16 was veruit het minst populair, met slechts 0,3 procent van de stemmen. Deze werd opgevolgd door de 360-graden camera met 0,6 procent van de stemmen.

Olympus Pen-F

Ook opvallend weinig stemmen kreeg de Olympus Pen-F, hoewel de aankondiging ervan niet onopgemerkt bleef, lijken weinig mensen enthousiast. De camera ontving 1,81 procent van de stemmen en werd door niemand genoemd.

Panasonic Lumix GH5

Met een magere 2,72 procent van de stemmen komt de Lumix GH5 ook onderaan de lijst. Niet zo gek, want er is ook nog niks bekend, en het lijkt er niet op dat Panasonic de camera in 2016 zal uitbrengen. De camera werd ook door niemand genoemd als keuze.

Sony A

De Sony A6xxx camera was niet veel populairder, met slechts 3,63 procent van de stemmen. Ook de andere camera's, zoals een nieuwe A7 (4,23 procent) en de A99 Mark II (3,93 procent) waren niet heel populair.

Mogelijk komt dit door het succes van de huidige A7-camera's. Zo schrijft Jozef Poort dat hij niet uitkijkt naar een nieuwe camera: 'Ik heb een goede, mijn a7'.

Canon EOS-1D X Mark II

Langzaam klimmen de percentages. Met 5,44 procent zien we de Canon EOS-1D X Mark II. Ook deze camera werd niet veel genoemd, waarschijnlijk vanwege de hoge prijs, hoewel de tegenhanger van Nikon (de Nikon D5) veel beter scoort.

Misschien heeft het ermee te maken dat de 1D X Mark II nog niet is aangekondigd?

Pentax fullframe

Ook deze camera komt steeds dichterbij. Met zes procent van de stemmen werd de camera ook enkele keren op Facebook genoemd, bijvoorbeeld door Teus Renes.

Fujifilm

Fujifilm deed het goed in de poll, met 6,3 procent van de stemmers die geïnteresseerd zijn in Fujifilm X-T2 en 9,67 procent die graag de Fujifilm X-Pro 2 zien in 2016.

Canon EOS 5D Mark IV

De Canon 5D Mark IV is een uiterst populaire camera, met zo'n 22,36 procent van de stemmen staat de camera op de tweede plek.

Hoewel de Mark IV vaak genoemd werd, bijvoorbeeld door Maarten Kuiper op Facebook, gingen er ook geluiden op dat er nog helemaal geen behoefte is aan een Mark IV. Zo schrijf Harry De Boer: 'Mijn eigen Canon EOS 5D, voldoet heel goed!'.

Nikon D5

De absolute nummer 1 is Nikon met de Nikon D5 camera, die inmiddels al officieel is aangekondigd. De camera kreeg 29,6 procent van de stemmen.

De Nikon D5 zal waarschijnlijk begin januari op CES 2016 te zien zijn (als prototype). Veel mensen geven aan dat ze interesse hebben in de camera, hoewel het wel een dure wordt.

Zo schrijft Sander Meindertsma: 'Die D5 is wel een mooi vooruitzicht, maar dan moet er eind dit jaar wel een beetje geld op de rekening gestort worden.'

Nieuwe Poll

Inmiddels is er een nieuwe poll beschikbaar om in mee te stemmen. Volgende week zullen we ook die uitslag bespreken, inclusief enkele reacties van lezers.

afbeelding van Maarten Jacobi

Maarten Jacobi | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Maarten