MustSee: Yesterday's Tomorrow

MustSee: Yesterday's Tomorrow - A Portland Journey

Thomas Kouveld 1449
Productiemaatschappij Uncage the Soul komt met Yesterday's Tomorrow - A Portland Journey, een indrukwekkende timelapse-video die met foto's en bewegend beeld het verleden en heden van de stad Portland naadloos in elkaar over laat lopen.

Foto's die het verleden en heden verbinden, kennen we onderhand wel. Dat vonden ze bij Uncage the Soul ook, dus besloten ze ook bewegend beeld toe te voegen aan hun film over Portland (Oregon, VS). Wekenlang spendeerden de mannen van de productiemaatschappij in het archief van Portland om beeldmateriaal te verzamelen.

Ze werden ondersteund door de lokale krant, The Oregonian, en moesten meer dan vijfduizend foto's terugbrengen tot vijftig. Daarnaast deden ze onderzoek in de stad zelf en interviewden ruim negentig inwoners van Portland. Op de Vimeo-pagina van de film kun je het hele verslag teruglezen.

Het resultaat mag er zijn: in een timelapse van vijf minuten zien we de Amerikaanse stad in haar huidige staat, waarna de oude beelden langzaam verschijnen. De makers vragen zich af: wat is veranderd en wat is hetzelfde gebleven? Hoe 'nieuw' is de stad?

afbeelding van Thomas Kouveld

Thomas Kouveld | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Thomas