MustSee: Superman with a GoPro

MustSee: Superman with a GoPro

Thomas Kouveld 1797
Stel, je vergeet je GoPro-camera ergens en Superman vindt hem. Die besluit hem naar je terug te brengen, maar niet voor hij nog wat levens redt. De mannen van Corridor Digital wonnen met deze spectaculaire korte film de hoofdprijs van het New York City Drone Film Festival 2015.

We zien hoe Superman een verloren GoPro vindt, op zijn hoofd zet en vervolgens de deur uit vliegt. Voor de vliegbeelden wordt een drone gebruikt. De naadloze overgang van lopend naar vliegend beeld zorgt voor een bijzonder spectaculair filmpje.

New York City Drone Film Festival 2015

De film 'Superman with a GoPro' won de eerste prijs in de categorie├źn 'best in show' en 'narrative' van het New York City Drone Film Festival. Het festival werd dit jaar voor het eerst georganiseerd en promoot het gebruik van drones voor het maken van films. De andere winnaars kun je hier bekijken. In augustus 2015 gaan de inschrijvingen open voor de editie van 2016.

Corridor Digital

Het kleine team achter Corridor Digital bestaat uit vrienden die sinds de middelbare school creatieve en grappige filmpjes maken. Daarmee trekken ze veel kijkers op hun YouTube-kanaal. Op het moment van schrijven is het winnende filmpje ruim zestien miljoen keer bekeken.

afbeelding van Thomas Kouveld

Thomas Kouveld | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Thomas