MustSee: Lightspeed

MustSee: Lightspeed

Thomas Kouveld 1238
Lightspeed is het nieuwste project van Darren Pearson, een light painter uit Los Angeles. In een surrealistische film zien we onder andere hoe skeletten, dinosauriërs en katachtigen Californië onveilig maken. Een tijdrovende klus: het heeft een jaar gekost om het filmpje, dat nog geen drie minuten duurt, te maken.

Pearson laat zien bijzonder creatief te zijn met een zaklamp. Waar de meeste fotografen wel eens hun naam in de lucht hebben geschreven, bewegen de dieren en mensen in Lightspeed haast natuurlijk door hun omgeving. Ze springen door ramen of kruipen over de grond. Een bizar en indrukwekkend geheel.

Light painting, waarbij lange sluitertijden en een zaklamp worden gebruikt om in de lucht te tekenen, is veel werk. Om via timelapse-technieken een vloeiend geheel te maken, bestaat Lightspeed uit 1139 individueel 'geverfde' foto's.

De foto's zijn gemaakt met een Canon EOS 6D en een Zeiss Distagon T* 28mm f/2.0 ZE-objectief. Op de website van Darren Pearson staan nog meer video's en een uitleg van light painting.

afbeelding van Thomas Kouveld

Thomas Kouveld | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Thomas