MustSee: Jimmy Nelson spreekt op TEDGlobal 2014

Thomas Kouveld 2069
Jimmy Nelson sprak tijdens TEDGlobal 2014 over de reizen die hij maakte tijdens het maken van zijn fotoserie Before They Pass Away. In een gepassioneerde presentatie legt hij aan de hand van foto's en anekdotes uit wat hij in die tijd heeft geleerd.

Tijdens de presentatie op TEDGlobal 2014 vertelt Jimmy Nelson over de totstandkoming van een aantal van zijn foto's. De verschillende volkeren ('tribes') waarmee hij in aanraking kwam, staan hierbij centraal.

Zoektocht

Nelson ziet zijn reizen als een zoektocht naar betekenis en het gevoel ergens te thuis horen, een aspect dat hij herkent in de mensen die hij fotografeert. De Britse fotograaf is een gepassioneerde spreker, die met de nodige humor en een amicale houding een inspirerend verhaal vertelt.

Tentoonstellingen

Jimmy Nelson's indrukwekkende portretten waren in 2014 al te bewonderen in het Volkerenmuseum Leiden. De topfotograaf was op gezette tijden aanwezig om gasten vast te leggen.

Een kleinere selectie van zijn werk is tot 27 september 2015 te bezichtigen In het Afrika Museum in Berg en Dal. Entree kost 12 euro (volwassenen).

afbeelding van Thomas Kouveld

Thomas Kouveld | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Thomas

afbeelding van anita van den driessche

De tentoonstelling van Jimmy Nelson: Absoluut een aanrader. Schitterend mooi werk.
Bovendien is het Afrika museum in Berg en Dal erg leuk om er met kinderen heen te gaan!

afbeelding van Anoniem

Lekker op tijd dit nieuws!

afbeelding van Thomas Kouveld

Ter info: TedGlobal was in oktober, de video is 29 mei 2015 gepubliceerd.