MustSee: Imagination

MustSee: Imagination - fantasierijke stop motion

Thomas Kouveld 1520
De wereld door de ogen van een kind. Het is iets dat we vaak tegenkomen, maar PermaGrinFilms heeft het concept wel heel uitbundig uitgewerkt. In de spectaculaire stop-motionfilm 'Imagination' wordt de kijker meegenomen in de wereld van de kinderkamer en daarbuiten. Het project heeft anderhalf jaar in beslag genomen.

Het Amerikaanse PermaGrinFilms is opgezet door filmmaker Marc Donahue. Hij vindt dat we te weinig stilstaan bij de mooie dingen van het leven, zoals nostalgie, lol en geluk.

Dat is te zien in de film 'Imagination'. De uitbundige stop-motionfilm vindt plaats op meerdere locaties, van kinderkamer tot kermis, waarbij alles tot leven komt, beweegt en transformeert. Marc wil hiermee de aandacht vestigen op het mooie van de kinderlijke fantasie en hoe jammer het eigenlijk is dat dit verloren gaat bij het volwassen worden.

De film kostte anderhalf jaar om te maken. Het team gebruikte een RED Epic, Canon 5D Mark III en meerdere GoPro-actiecamera's.

Behind the scenes

Om je een idee te geven van hoe het team te werk ging bij het maken van 'Imagination', heeft PermaGrinFilms een 'behind the scenes'-video uitgebracht.

Hierbij zie je de enorme inspanning die geleverd is en leer je meer over hoe de film gemaakt is. Dit alles wordt ondersteund door een voice-over en interviews met de cast en crew.

afbeelding van Thomas Kouveld

Thomas Kouveld | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Thomas