MustSee: Drone Blender - DJI Phantom hakt voedsel, gefilmd met 1500 fps

MustSee: Drone Blender - DJI Phantom hakt voedsel, gefilmd met 1500 fps

Thomas Kouveld 1680
De filmmakers van Speed Motion Films hebben een film gemaakt van een drone. In Drone Blender maakt een DJI Phantom letterlijk gehakt van allerhande soorten voedsel. De makers legden de slachtpartij vast met een Phantom Miro-camera, die met 1500 fps kan opnemen.

Drone Blender toont een DJI Phantom met draaiende rotorbladen, terwijl er van bovenaf voedsel op wordt gegooid. Van cherry tomaten tot wortels, de drone laat er niets van heel.

1500 fps

Door de hogesnelheidsopname (1500 fps) van de gebruikte Vision Research Phantom Miro-camera zien we de rotorbladen in slow motion aan het werk. Vision Research richt zich op amusement, maar maakt ook camera's voor gebruik in de wetenschap, luchtvaart, auto-industrie en door het leger. De gebruikte camera kost ruim zestigduizend dollar.

Drone Blender als waarschuwing

Met de film Drone Blender zetten de filmmakers van Speed Motion Films niet alleen een spectaculair filmpje neer, maar vestigen ze ook de aandacht op de veilgheidsrisico's die erbij komen kijken. Een drone is nu eenmaal een vliegend mes en drone-gebruik wordt steeds meer aan banden gelegd

In DIGIFOTO Pro 1.2015 spraken we met Kiwi Aerial Shots over drone-fotografie en -video, wetgeving en nog veel meer. Je kunt het tijdschrift hier nabestellen.

 

 

 

afbeelding van Thomas Kouveld

Thomas Kouveld | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Thomas